Monday, September 23, 2013

Day 465

Tässä kun työelämän jäähyllä istuskelen ja mietin syntiä syviä, niin alunperin 2min jäähyksi tarkoitettu muuttui jatkokäsittelyssä 10min jäähyksi, ja kun viime viikon uutisia selaan, niin taisi tullakin oikein pelirangaistus:

Viime viikolla tuli taas lisää työttömiä Satakuntaan ja koko maahan. On Metsoa, STX:ää, Uponoria, Keskisuomalaista, Savon Sanomia, Alleria, Reka Kaapelia, Tiimaria ja Hacklinia (lomautukset)... ja listaa voisi vielä jatkaa. Nämä siis viikolla 38! Joukkomme lisääntyy ja meitä on nyt yli 43 000 enemmän kuin vuosi sitten (yhteensä tuollaiset 318 000), Porissa kasvua yli 1300...

.. ja kun otetaan huomioon, että samaan aikaan uusien työpaikkojen määrä on laskenut vuodessa 1500:lla ja kaiken kaikkiaan tarjolla on 2900 paikkaa vähemmän kuin vuosi sitten (avoinna noin 51 000), niin...

... vaikea yhtälö ratkaistavaksi...

... joka tarvitsee kompensoivia, eli tässä tapauksessa positiivisia, uutisia rinnalle...

... joten onneksi R-Kioski ilmoitti palkkaavansa muutama sata uutta työntekijää, ja että Uudessakaupungissa valmistetaan taas autoja- tai Mersuja- vuosiksi eteenpäin, ja että kaikki hoitoalalla työskentelevät voivat joka aamu todeta töitä riittävän, ja ettei Merkelin 42%:n kannatus ainakaan pitäisi heikentää euroaluetta vaan vakauttaa, ja että Palkansaajien tutkimuslaitos sanoo vimeisimmässä lausunnossaan "vielä vuosi kurjuutta, sitten helpottaa", ja ... ??

Niin, tallaista tämä on ollut viime vuodet ja saamme vielä odotella jonkin aikaa ennen kuin yhtälö kääntyy positiivikseksi. Sillävälin sinä joka jo lähdit töihin, ehkä pienessä maanataiaamun uitutuksessa perjantai mielessä, elämää on myös työajan ohessa. Ja sinä joka et tänään(kään) lähtenyt töihin, ehkä pienessä, elämää on myös työttömyyden ohessa. Niin tai näin, nauttikaamme elämästämme, se on omamme. :)

1 comment:

  1. No jaa kyllä autotehtaallakin lomautetaan/annetaan kengänjälki pehvaan ihan riittävästi tässä näin.. Mutta mukava kuulla että tulee työpaikkoja!

    ReplyDelete